La Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) coincideixen en la necessitat de sensibilitzar els mitjans de comunicació i de promoure actituds que facilitin la millora de la convivència social i reflecteixin la diversitat de la cultura gitana.

Per això, han acordat col·laborar per combatre i prevenir la difusió d’actituds xenòfobes que apareixin reflectides als mitjans. En aquest sentit, la FAGIC es mostra especialment preocupada per les manifestacions racistes contra l’ètnia gitana que, segons el seu parer, s’han realitzat en l’actual campanya electoral.

Un dels aspectes sobre els que la Federació i el Consell estan reflexionant és quin ha de ser el paper dels mitjans de comunicació quan es produeixen manifestacions i actituds de caràcter xenòfob. Així, totes dues institucions han decidit establir uns canals de cooperació per treballar conjuntament en el respecte envers el poble gitano i la seva diversitat.

La col·laboració es va decidir el passat 19 de novembre, en una trobada entre els màxims responsables del CAC i de la FAGIC. Per part del CAC hi van assistir el president, Ramon Font; el vicepresident, Josep Pont, i els consellers Carme Figueras i Santiago Ramentol; mentre que van representar la Federació el seu president, José Santos, i tres vicepresidents, Cristóbal Laso, Manuel Fernández i Félix Silva.