La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya ha posat en marxa una aula de formació mitjançant un acord amb l’agència de representació de professionals Freelance Press Saving Journalism.

L’Aula FAPE oferirà als seus afiliats una sèrie de cursos dirigits a professionals de la informació i la comunicació (periodistes, càmeres i fotògrafs) tant en versió en línia com presencial. Es programarà un curs al mes, cadascun tindrà una durada de 20 hores, i el preu oscil·larà entre els 160 i 180 euros (un descompte d’un 20% respecte a les tarifes de la FPSJ).

La formació està pensada perquè els professionals ampliïn els enfocaments amb els quals desenvolupen la seva feina. Així doncs, se centra tant en el maneig d’eines (crear un blog periodístic, aconseguir clients sent freelance, utilitzar les xarxes socials), com en l’especialització (periodisme de migracions, de discapacitat, per al canvi climàtic, de gènere).

“En aquest món canviant pel que fa a tecnologia i maneig d’eines digitals, la formació és un pilar fonamental per al periodista, i és aquí on té la seva principal funció l’Aula FAPE que, a més, contribuirà a dur a terme una formació permanent en altres camps que influeixin en la millora de la qualitat de la feina i contribueixin a mantenir el compromís de la professió amb els ciutadans”, ha destacat el president de la FAPE, Nemesio Rodríguez.