La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) ha exigit al Govern balear que no adjudiqui els espais informatius d’IB3 a una empresa privada, com pretén, un aspecte que des dels sindicats asseguren que vulnera la Llei General de la Comunicació Audiovisual, que estableix que les televisions públiques “no podran cedir a tercers la producció ni l’edició dels programes informatius”.

Els informatius de la radiotelevisió pública balear estaven adjudicats a l’empresa privada Serveis Balears de Televisió (SBT), però IB3 va rescindir el contracte el passat 20 d’octubre. Llavors, el director general d’IB3, Pedro Terrasa, “en comptes d’aplicar la llei” ha decidit adjudicar de nou la producció dels serveis informatius a una empresa privada, segons denuncia la Federació.

La FeSP també denuncia que la nova empresa a la qual volen encarregar la realització dels informatius no assegura el manteniment dels llocs de feina de tota la plantilla de SBT. Actualment, 266 treballadors realitzen els informatius, però SBT i IB3 ja han decidit que només seran subrogats a la nova adjudicatària 242.

Per tot, la FeSP exigeix al Govern de les Illes Balears i al director general d’ IB3 que rectifiquin i que implantin un model de televisió pública que s’ajusti al que estableix la llei, amb uns espais informatius elaborats íntegrament per personal propi de l’ens, en comptes “d’apostar per un sistema il·legal d’externalització dels serveis informatius”.

En un comunicat, la FeSP conclou que aquesta és l’única manera de garantir una informació independent i és, també, l’única solució per acabar amb la precarietat laboral que pateixen els treballadors de les empreses subcontractades.