José Antonio Sánchez, president de RTVE.La Federació de Sindicats de Periodistes assegura que la situació que travessa TVE és “totalment insostenible” i que, després de “l’últim despropòsit”, l’únic camí que els queda als actuals directius és la “dimissió immediata”.

La FeSP considera que cal un “canvi radical” perquè TVE sigui una televisió “despolititzada, independent del Govern i al servei de la ciutadania”. Per dur-lo a terme, creu necessari que els grups parlamentaris promoguin amb la “màxima urgència” l’elecció d’una nova presidència per a RTVE, la renovació del seu consell d’administració i una reforma legislativa.

L’organització afirma que l’obertura de l’expedient disciplinari al periodista Óscar González ha estat “la gota que fa vessar el got” d’una sèrie de decisions de la direcció de TVE en la darrera legislatura, denunciades reiteradament pel Consell d’Informatius de la cadena.

La Federació de Sindicats de Periodistes reitera que TVE pateix una “intolerable manipulació i manca de pluralitat” en els serveis informatius, acusant la direcció de “mala gestió” i de posar la televisió pública “al servei del Govern del PP de manera descarada, vulnerant les normes ètiques i deontològiques de la professió periodística en perjudici del dret a la informació de la ciutadania”.