Aquest 1 de juliol ha entrat en vigor la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, més coneguda com a llei mordassa, aprovada en solitari pel PP amb el rebuig de tots els partits de l’oposició i les crítiques de diversos organismes europeus. Les protestes en contra de la seva posada en marxa s’han reproduït a tot l’Estat.

La normativa, recorreguda davant el Tribunal Constitucional, també ha rebut l’oposició d’institucions, entitats i col·lectius de tot tipus, que la consideren una restricció als drets de llibertat d’expressió, informació, manifestació i reunió. Entre d’altres, hi han mostrat el seu rebuig Amnistia Internacional, la Federació Europea de Periodistes, Reporters sense Fronteres, Greenpeace, SOS Racisme o Ecologistes en Acció.

Entre d’altres, la llei mordassa sanciona l’ús no autoritzat d’imatges o dades personals o professionals dels membres de les forces de seguretat que puguin “posar en perill la seguretat personal o familiar dels agents, de les instal·lacions protegides o l’èxit d’una operació”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram