La Federació Internacional de Periodistes (FIP) i la Federació Europea de Periodistes (FEP) han fet una crida a l’Exèrcit Lliure de Síria (ELS) perquè cooperi en l’alliberament de Marc Marginedas, enviat especial d’El Periódico, segrestat per un grup jihadista des del 4 de setembre.

“Demanem a l’Exèrcit Lliure de Síria, que pot tenir informació sobre qui ha segrestat Marginedas o sobre on pot estar retingut, que faci tot el possible, tot el que estigui en les seves mans, perquè sigui alliberat”, han instat en un comunicat.

El president de la FEP, Mogens Blicher-Bjerregård, també ha demanat a l’ELS que els professionals de la informació deixin de ser un dels seus objectius. “Han de respectar la llibertat dels mitjans i alliberar tots els periodistes detinguts en l’actualitat”, ha afegit.

Cal recordar que, a principis de setembre, el reporter italià Doménico Quirico va ser alliberat després de cinc mesos de captiveri, però que encara hi ha periodistes segrestats, entre els quals els francesos Didier François i Edouard Elias, el fotògraf polonès Marcin Suder i diversos professionals de la televisió siriana. Els periodistes estatunidencs Austin Tice i James Foley també es troben en parador desconegut des de fa un any i deu mesos, respectivament.