La Federació de Gremis d’Editors d’Espanya ha atorgat els Premis Liber al web literari Zenda (al foment de la lectura en mitjans de comunicació) i a la sèrie El vecino (a la millor adaptació audiovisual d’una obra literària).

El lliurament tindrà lloc el 27 d’octubre a l’Arts Santa Mònica de Barcelona en el marc de la 38a edició de la Fira Internacional del Llibre, Liber, que enguany tindrà lloc de manera virtual i estarà enfocada a contribuir a la reactivació del negoci editorial.

La junta directiva de la FGEE ha volgut reconèixer “l’excel·lent i impactant labor cultural i literària” del portal Zenda, dirigit per l’escriptor i periodista Leandro Pérez i promogut pel també escriptor i periodista Arturo Pérez-Reverte.

La sèrie El vecino és una adaptació del còmic homònim de Santiago García i Pepo Pérez, dirigida per Nacho Vigalondo i produïda per Zeta Studios per a Netflix. La FGEE ha destacat la “capacitat per traslladar a la pantalla de forma excel·lent una novel·la gràfica”. Amb aquest premi també es vol reconèixer la “importància” del sector del còmic a l’Estat.