La Fiscalia ha demanat dos anys de presó per a l’agent de la Policia espanyola que l’estiu passat va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs amb visques a Espanya i Franco, després d’haver-lo identificat pel carrer.

Segons informa elMón, el fiscal considera que l’inspector de la brigada d’informació és autor d’un delicte de lesions amb l’agreujant de discriminació per motius ideològics. A més, també sol·licita la inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu durant el període de la condemna, així com una indemnització de 7.500 euros per a Borràs per les lesions patides, tant físiques com psicològiques.

Per altra banda, la Fiscalia demana el sobreseïment de la causa contra Borràs, denunciat pel policia, ja que al seu parer no queda demostrat que el fotoperiodista propinés un cop de puny en el front a l’agent, tal com afirma aquest.

L’agressió

Els fets van succeir el 16 de juliol de 2018, quan Jordi Borràs sortia de cobrir la presentació de la Crida Nacional per la República a l’Ateneu Barcelonès i anava a buscar el cotxe. Aleshores, un home d’uns 40 anys el va reconèixer i se li va abraonar al damunt per agredir-lo mentre l’insultava i cridava visques a Espanya i Franco, segons va explicar el reporter gràfic, especialitzat en la informació sobre l’extrema dreta.

Quan Borràs va cridar “policia” en senyal d’auxili, l’agressor es va identificar com a tal i va fugir. Alguns vianants van intentar aturar-lo, però els va mostrar la placa de Policia Nacional i va escapolir-se, perdent una bossa amb diversos objectes, entre els quals una navalla.

El Centre d’Urgències Peracamps de Ciutat Vella va certificar que Borràs tenia una fractura nasal i policontusions.

Després es va saber que l’agressor era un comandament de la Brigada Provincial d’Informació especialitzat en l’àmbit gihadista.

Borràs va denunciar el policia, però aquest també ho va fer contra el fotoperiodista donant la volta al relat. En la seva declaració davant el Jutjat el passat octubre, l’agent va acceptar haver colpejat a Borràs, però va argumentar que va ser per repel·lir una agressió del reporter gràfic.

Per fer front a la defensa de Jordi Borràs, una vintena d’entitats van impulsar una campanya de microfinançament que va finalitzar amb un excedent en la recaptació que es destinarà a altres professionals de la informació amb processos oberts.