La justícia ha obert una investigació sobre els comptes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) per presumptes irregularitats. Segons informa Economia Digital, el degà Josep Maria Martí, escollit el passat 12 de març, i el gerent de l’entitat des de fa més de deu anys, Àngel Jiménez, haurien rebut una citació de la Fiscalia de Barcelona per prestar declaració al respecte.

Tot i que algunes veus havien assenyalat que l’anterior degà del CPC, Josep Carles Rius, ja havia prestat declaració per aquest cas farà un parell de setmanes, aquest ho va negar rotundament a Economia Digital, assegurant que s’havia assabentat de la investigació per les trucades que li feien preguntant pel tema.

També haurien negat qualsevol implicació en les indagacions de la Fiscalia fonts properes a la candidatura que va competir amb Martí per arribar a la presidència del Col·legi, encapçalada per Salvador Cot. Amb tot, segons el digital, han reconegut que durant la darrera reunió de la junta, les dues forces que actualment hi ha a la direcció de l’organisme van discutir pels comptes d’aquest exercici presentats per l’equip de Martí, que segons van dir eren “poc transparents”.

Les últimes eleccions al CPC van generar força controvèrsia sobre la transparència financera de l’entitat, fins al punt que la candidatura de Cot va demanar la intervenció de la conselleria de Justícia, que va respondre, formalment, que no s’havia trobat res irregular.