Els presidents de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLCat), Manel Ramon, i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, s’han reunit aquesta setmana amb l’objectiu d’abordar les diferents vies de col·laboració que ambdues entitats mantenen des de fa anys, així com per explorar noves possibilitats de treballar plegats.

En la trobada, ambdós han manifestat la voluntat d’apropar els serveis jurídics del CAC als ajuntaments amb emissora municipal que necessitin assessorament davant del nou escenari que representa l’aplicació de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local impulsada pel Govern espanyol.

A més, Loppacher i Ramon veuen necessari acostar els mitjans de comunicació locals al CAC perquè l’ens pugui detectar les seves necessitats i conèixer les inquietuds del sector de primera mà.

A banda, els dos presidents també consideren que cal recuperar l’esperit i les recomanacions del Llibre Blanc de la Ràdio Local Pública, editat per la Federació l’any 2008.