La Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics ha destacat la tasca dels mitjans públics, especialment durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19, posant en valor el treball i l’esforç realitzat.

“Sense els mitjans públics autonòmics, molta informació i continguts d’interès per als ciutadans no tindrien la difusió necessària. Durant la pandèmia, els canals de la FORTA som els únics que transmetem en tot moment les recomanacions dels governs autonòmics i locals”, ha destacat el secretari general de la Federació, Enrique Laucirica en una roda de premsa virtual. “Han estat essencials des de molts punts de vista i aspectes”, ha remarcat.

En la trobada s’ha ressaltat que la informació de proximitat i el rigor que ofereixen els mitjans autonòmics a la ciutadania s’ha vist reforçat durant la crisi del coronavirus, quan van adaptar les graelles a les necessitats informatives sorgides durant el confinament. La FORTA destaca tres eixos d’actuació durant l’estat d’alarma: desmuntatge de fake news; atenció al públic infantil, i suport a la gent gran.

Tot plegat, subratlla la FORTA, s’ha reflectit en les audiències. Durant l’estat d’alarma, la quota mitjana en conjunt es va situar en el 8%. Des de que es va iniciar el confinament, els informatius han incrementat la seva audiència un 10% durant el dia i un 7% en prime time. La quota dels informatius de migdia és del 12,7% i la del vespre del 9,5%.