La gestió de l’abús sexual en l’edició de 2017 del programa Gran Hermano està passant factura a Telecinco. Davant la massiva fugida d’anunciants del GH VIP actualment en emissió, Mediaset ha cancel·lat la segona edició de GH Dúo (de famosos per parelles), prevista per al febrer.

Per omplir el buit, Telecinco oferirà un nou programa de telerealitat, La isla de las tentaciones (inicialment només previst per a Cuatro), i avança l’estrena de Supervivientes.

Els fets

La desvinculació dels anunciants amb la marca Gran Hermano no s’ha produït tant per l’abús sexual, pendent de judici, sinó per la gestió que la productora Zeppelin TV i Telecinco van fer.

Els fets van passar el novembre de 2017: una concursant, Carlota Prado, va perdre la consciència a causa de l’alcohol ingerit en una festa durant el programa, i la seva parella, José María López, se’n va aprofitar sense que ningú del programa intervingués (les imatges no es van emetre). L’endemà, la productora va expulsar López i va informar la noia del que havia passat, que va acabar denunciant els fets.

Aquest novembre, el digital El Confidencial va difondre les imatges de com se li va comunicar a Carlota Prado el que havia passat: en una habitació sola, com una fase més del programa, passant-li la gravació de l’abús sense previ avís i sense suport psicològic.

El 25 de novembre l’operadora Fi Network va ser la primera en cancel·lar la seva publicitat a GH VIP, mesura que han seguit una quarantena de marques més. L’audiència del programa, però, no se n’ha ressentit.