Després d’uns mesos de provisionalitat, la Fundació puntCAT endega una nova etapa sota la presidència de Carles Salvadó (en representació de la SOC-CAT), fins ara vicepresident i tresorer. El seu lloc en el patronat l’ocupa el president sortint, Salvador Alegret (Institut d’Estudis Catalans), mentre que com a secretari es manté Saül Gordillo (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals).

Salvadó és el quart president que puntCAT ha tingut aquest any. Ricard Huguet, escollit el 2011 (com a representant de FemCAT), el passat abril va dimitir del càrrec i per substituir-lo el patronat va escollir Manel Sanromà (Universitat Rovira i Virgili). A la pràctica, però, no va poder exercir a causa d’un tecnicisme (havia caducat la seva condició de patró), de manera que provisionalment va assumir la responsabilitat Salvador Alegret, qui ja havia estat president de 2009 a 2011.

“La Fundació puntCAT ha de fer un pas endavant i constituir-se no només com un referent en la promoció de la cultura catalana a internet sinó també en la defensa de la internet lliure”, afirma el nou president, Carles Salvadó.

L’entitat encara la nova etapa apostant per quatre àrees d’actuació:

  • Suport a la llibertat, la participació i els processos que afavoreixen el desenvolupament de la identitat nacional i a les institucions que representen el conjunt del poble català, la llengua i la cultura.
  • Consolidació, promoció i difusió del domini.cat, actualment amb més de 111.000 dominis.
  • Reforç de la tasca fundacional i la seva presència entre les institucions senyeres del país, reinvertint els guanys del domini.cat en projectes fundacionals que enforteixin la societat de la informació al territori i contribueixin a normalitzar l’ús de la llengua catalana en l’entorn digital.
  • Internacionalització de la Fundació puntCAT. Obrir-la al món i donar a conèixer la seva tasca en pro de la llengua i la cultura catalanes a internet.

Una de les primeres tasques que durà a terme el nou patronat serà la de contractar un nou director general que executi i lideri aquesta nova etapa.