Hora Nova, del Grup Serra, i Editorial Menorca, propietat del Bisbat, han iniciat la integració de les respectives capçaleres, Última Hora Menorca i diari Menorca (també conegut com a Es Diari), les quals fins ara eren competència directa. L’acord s’ha produït per “donar resposta” a la situació de crisi que travessen.

La unió persegueix “sumar esforços i equips” i “reduir costos” en tots els processos, cosa que segons Hora Nova “generarà sinergies i al mateix temps constituirà una garantia de continuïtat”. Per a Editorial Menorca, aquesta operació és la que “més possibilitats de futur planteja en uns moments de transformació del sector”. A nivell empresarial, el Grup Serra s’integrarà dins l’accionariat d’Editorial Menorca, que mantindria la seva personalitat jurídica.

Així, l’edició menorquina d’Última Hora (creada el gener del 2000) s’integrarà en la capçalera del diari Menorca (que va néixer fa 71 anys) en un “renovat” producte periodístic. El resultat es preveu vegi la llum en uns tres mesos. Per a l’editora del Bisbat, en el nou diari es garanteix el manteniment del seu ideari basat en “l’ètica professional, l’orientació cristiana de la vida, el compromís amb la societat menorquina, la independència i el servei als ciutadans”.

34 acomiadaments

La integració d’ambdues capçaleres implicarà la unificació de les dues plantilles i engles expedients de regulació. Al diari del Bisbat s’acomiadaran 23 dels 76 treballadors, mentre que al d’Hora Nova els afectats seran 11 dels 18 que hi treballen. En total, doncs, les sortides pujaran a 34.

En un comunicat, la plantilla de diari Menorca critica una fusió de la qual, diuen, en desconeixen els detalls. “El conjunt de treballadors no està d’acord amb una operació que representa no només la pèrdua de llocs de treball, sinó que no garanteix la viabilitat econòmica de l’empresa”, asseguren. En aquest sentit, creuen que hi ha “altres propostes i alternatives” per fer possible la viabilitat d’Es Diari.

Els treballadors també recorden que des de fa més de tres anys estan fent “sacrificis” per “salvar” l’empresa, com ara un ERO temporal, baixades de sou i augment de càrregues de treball. La plantilla considera que “no és just” que davant la seva “actitud responsable”, els gestors i accionistes no hagin respost a les seves propostes i suggerències per millorar el funcionament i la rendibilitat de l’empresa, i que ara executin una operació realitzada “a esquena” al comitè d’empresa.

Finalment, la plantilla exigeix una reunió amb el Bisbat, com a principal accionista de l’empresa, la qual asseguren fins ara els ha estat negada. També demanen al bisbe que “reflexioni sobre les conseqüències d’aquesta operació i els perjudicis que ocasionarà a les 23 famílies incloses en l’ERO”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram