El Departament de la Presidència ha obert el procés de licitació per adjudicar el servei de gestió per a la inserció d’esqueles a mitjans impresos. La durada del contracte és des de la seva formalització fins al 31 de desembre de 2018, i el pressupost base de licitació és de 170.082,65 euros (sense IVA). El termini per presentar ofertes finalitza el 27 de febrer.

Els diaris escollits per inserir les esqueles, són: La Vanguardia, El País, El Periódico, El Punt Avui, Ara, Segre, La Mañana, Diari de Tarragona, Diari Més Tarragona-Reus-Costa Daurada i Diari de Girona.

El càlcul del pressupost de licitació es basa en un preu per esquela inserida en diversos mitjans, que d’acord amb els escollits seria de 6.982,26 euros de mitjana (amb IVA). La comissió de l’empresa concessionària es fixa en un màxim del 4%. El criteri d’adjudicació serà únicament l’oferta econòmica.

El motiu de la inserció d’esqueles per part del Departament és la defunció de ciutadans de Catalunya que hagin estat distingits amb la Medalla d’Or de la Generalitat o la Creu de Sant Jordi; presidents i expresidents del Parlament i del Govern; consellers i exconsellers; i ocasionalment algun altre ciutadà si Presidència ho creu oportú.

Com en altres casos, la licitació del servei es realitza amb alguns mesos de retard a causa de la intervenció de la Generalitat per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, ja que s’hauria d’haver tramitat a la tardor perquè el contracte cobrís l’any natural.