La Comissió de Retribucions i Despeses de Personal de la Generalitat ha emès un informe on posa traves a l’acord sobre diferents assumptes laborals assolit recentment per la plantilla de TV3 i la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Segons explica el comitè d’empresa de TV3, l’informe qüestiona la negociació col·lectiva i discuteix la vinculació de la devolució del 5% de reducció salarial aplicat el període 2011-2012 (l’anomenat RAV – Reducció de l’Acord de Viabilitat) amb els altres continguts negociats. A més, posa impediments al pla de jubilacions parcials amb contractes de relleu, exigint-ne la justificació de despesa per a cada cas, i desestima el manteniment dels llocs de treball amb contracte indefinit no fix.

“Confiàvem que el Govern atengués l’esforç de negociació i l’acord obtingut i respectés el suport majoritari de la plantilla expressat en referèndum, però no ha estat així, i han triat imposició, que genera ruptura i conflicte per als pròxims mesos”, assenyala el comitè d’empresa.

La representació de la plantilla adverteix que no està disposada a renunciar a cap dels temes acordats amb al direcció. En aquest sentit, el comitè plantejarà un calendari de mobilitzacions de cara al febrer per defensar l’acord en la seva integritat.

Amb tot, ara s’obre un nou termini fins a la propera reunió de la Comissió, al gener, perquè la CCMA faci les al·legacions que cregui oportunes per defensar els acords.