El Departament de la Presidència ha obert el procés de licitació per adjudicar el servei de gestió per a la inserció d’esqueles en mitjans impresos. El pressupost base de licitació és de 169.771,37 euros (sense IVA) per un contracte d’un any (corresponent a l’exercici 2021). El termini per presentar ofertes finalitza el 7 de setembre.

Els mitjans escollits per a inserir les esqueles són: La Vanguardia, El País (edició Catalunya), El Periódico, El Punt Avui, Segre, Diari de Tarragona, Diari Més Tarragona-Reus-Costa Daurada, Diari de Girona, La Mañana, i Ara.

El càlcul del pressupost de licitació es basa en un preu per esquela inserida en diversos mitjans, que d’acord amb les tarifes dels escollits seria de 6.626,56 euros de mitjana (amb IVA). La comissió de l’empresa concessionària es fixa en un màxim del 4%. El criteri d’adjudicació serà únicament l’oferta econòmica.

El motiu de la inserció d’esqueles per part del Departament és la defunció de ciutadans de Catalunya que hagin estat distingits amb la Medalla d’Or de la Generalitat o la Creu de Sant Jordi; presidents i expresidents del Parlament i del Govern de la Generalitat; consellers i exconsellers; i ocasionalment algun altre ciutadà si Presidència ho creu oportú.