La Secretaria Autonòmica de Comunicació de la Generalitat Valenciana ha obert la convocatòria d’un concurs públic per a l’adjudicació de 12 llicències de televisió digital terrestre en obert d’àmbit local en vuit de les 18 demarcacions en què es divideix el territori.

Més concretament, les llicències que surten a concurs són tres a Utiel-Requena; dues a Sagunt; dues a Vall d’Uixó-Segorbe, i una a Alzira, Gandia, València, Dénia i Elx.

El termini per presentar sol·licituds finalitza el 20 de febrer. La resolució està prevista en un màxim de sis mesos.

Reserva d’una llicència no-comercial

De les 12 llicències a concurs, les bases estableixen que la de València es destinarà “amb caràcter preferent” a un servei de comunicació audiovisual sense finalitat comercial realitzada per prestadors sense ànim de lucre o universitats públiques. Les onze restants estan destinades a operadores amb caràcter comercial.

Les 12 llicències que ara surten a concurs públic són les que encara resten sense titular que presti el servei audiovisual després de les adjudicacions de la TDT local realitzades entre 2011 i 2016, i sobre les quals s’han presentat algunes sol·licituds, segons la Generalitat.