La Guàrdia Civil va lliurar dijous els guardons que concedeix anualment a periodistes i agents del cos en un acte a la Direcció General de Madrid.

Enguany, el premi Fundació Guàrdia Civil ha estat per a la periodista Susanna Griso, presentadora d’Espejo público, distingida per la seva “brillant” trajectòria professional, així com pel seu “rigor, transparència i respecte a l’abordar les informacions que tenen relació amb totes les tasques que fa la Guàrdia Civil”.

El guardó el va lliurar el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, qui va destacar la contribució de Griso a difondre la “bona imatge” dels professionals del cos, transmetent “sempre” la seva faceta més “humana”.

Premis de periodisme

Pel que fa als Premis Periodístics Guàrdia Civil 2018 (cadascun dotat amb 4.000 euros), en la categoria de premsa impresa/digital en aquesta edició s’ha premiat Oscar López-Fonseca, d’El País, per la cobertura sobre la desaparició de la jove Diana Quer.

En la modalitat d’audiovisual el premi ha estat per a Jacob Petrus per la seva tasca al programa Aquí la Tierra, de La 1, per fer-se ressò de les tasques de conservació de la natura que realitza el SEPRONA.

Finalment, en ràdio s’ha guardonat Laura Alonso, de RNE, per la cobertura informativa de temes relacionals amb la Guàrdia Civil, i especialment pel seguiment de l’operació Nemo, que va resoldre la desaparició del nen Gabriel a Almeria.

En l’acte de lliurament, Grande-Marlaska va agrair als periodistes la seva contribució a “difondre entre la societat la callada labor de la Guàrdia Civil”.