Coincidint amb el primer aniversari de la presentació de l’ERO a Radiotelevisió Valenciana (RTVV), un informe de la Inspecció de Treball ha tret a la llum diverses irregularitats en el funcionament l’ens, a més de constatar “l’incompliment del deure de col·laboració” per part de l’empresa.

L’informe indica que, en paral·lel als acomiadaments, s’han establert jornades setmanals per als operadors de càmera superiors a les 50 hores (en alguns casos arribaven a 57) i que s’han contractat productores externes per cobrir les franges nocturnes i els caps de setmana.

A més, l’informe constata que la nit de Sant Josep, coincidint amb la vaga convocada pel comitè d’empresa, es van contractar productores per fer la feina, i obre la porta a presentar una demanda davant el jutjat per possible vulneració del dret de vaga.

L’inspector també conclou que s’han alterat les categories laborals d’alguns treballadors per cobrir els acomiadaments sense atendre el conveni, fet que s’ha produït de forma prolongada i no per un temps determinat (cosa que si permetria la llei), i sense comunicar-ho al comitè d’empresa.

La inspecció s’ha realitzat arran de la denúncia presentada al maig pels representants dels treballadors, que van detectar irregularitats durant l’aplicació de l’ERO. El comitè adjuntarà aquest informe a les quatre demandes col·lectives contra l’ERO interposades als tribunals.