La Junta Electoral Central ha denegat la participació via telemàtica des de Brussel·les de Toni Comín, número dos de Lliures per Europa, en el debat electoral de les europees d’aquest dimarts a la nit a TV3.

La decisió es produeix poques hores després que vetés la participació del líder d’Esquerra, Oriol Junqueras, en el seu cas des de la presó de Soto del Real.

Així doncs, la JEC torna a esmenar la Junta Electoral Provincial de Barcelona, que dilluns havia autoritzat la participació de Comín i Junqueras en el debat electoral per videoconferència, resolució recorreguda per Ciutadans.

La JEC considera que la intervenció de Toni Comín en el debat no garantiria el principi d’igualtat entre els candidats, perquè al participar per videoconferència no es podria assegurar que no rebés ajuda d’assessors o tingués accés a documents, una possibilitat prohibida al plató.

“El Sr. Comín no acudeix al debat de forma voluntària ni invoca cap excusa justificada per fer-ho, i no es pot considerar com a tal intentar eludir l’acció de la justícia”, assenyala la Junta Electoral Central.

La JEC també argumenta que la formació liderada per Carles Puigdemont “té una altra sèrie de candidats que poden participar en aquest debat en les mateixes condicions que la resta”.