La Junta Electoral ha obligat l’Ajuntament de Barcelona a tancar el web Barcelona en progrés on el govern municipal feia balanç del seu mandat.

La clausura prematura del portal ha estat conseqüència de l’avançament de les eleccions generals a Espanya, convocades el 5 de març. Altrament podria haver estat actiu fins a principis d’abril, quan s’activava la prohibició de fer balanços o actes abans dels comicis municipals.

El 13 de març la Junta Electoral ordenava el govern d’Ada Colau a “suprimir de la pàgina web tota informació relacionada amb els assoliments obtinguts durant el mandat actual”, i l’endemà es feia efectiu el seu tancament. El cost del web i tota la campanya Barcelona en progrés ha estat de 40.000 euros.

“La utilització de la pàgina web institucional d’un organisme públic per publicar informacions relatives a les xifres econòmiques, percentatges d’inversió i increments en la gestió pública, sense perjudici que els fets o dades referenciades siguin objectivament certes, en el seu conjunt tals publicacions no deixen de constituir una campanya d’assoliments que en el present moment, iniciada la campanya electoral, revelen inequívoques connotacions electoralistes finançades des de l’administració municipal, utilitzant per tant eines i recursos públics i atenció a les necessitats dels ciutadans”, assenyala la Junta en la seva resolució.