La Junta Electoral de Barcelona ha resolt que la cobertura informativa de TV3 sobre la manifestació de Brussel·les va ser excessiva, malgrat no retransmetre-la en directe per la fiscalització a la qual està sotmesa. L’òrgan ha estimat parcialment la denúncia presentada pel PP i insta la CCMA a compensar-lo.

Els populars havien reclamat l’establiment de “mesures concretes per compensar en termes d’igualtat i proporcionalitat” al PP pel “perjudici causat” amb les informacions sobre la manifestació Wake up Europe, Democracy for Catalonia organitzada per l’ANC i Òmnium.

Per altra banda, la Junta Electoral també considera que la cobertura del Telenotícies sobre el Concert per la llibertat dels presos polítics del 2 de desembre també va afavorir les candidatures independentistes, malgrat també s’informés dels actes de la resta de partits.

TV3 ha comunicat que recorrerà ambdues decisions, ja que hi ha hagut vots particulars que defensen l’actuació de la cadena basant-se en el dret a la informació.