El passat 13 de març, el presentador d’El partido de las doce de la Cope, Juan Antonio Alcalá, va explicar que el Reial Madrid estudiava demanar a la Federació Espanyola de Futbol que es fessin controls antidopatge més estrictes, ja que no entenia que metges de “dubtosa reputació” poguessin treballar en clubs com el FC Barcelona.

Davant la denúncia del Barça, on reclamava una indemnització de 6.190.090 euros per “intromissió il·legítima en el dret de l’honor”, la cadena episcopal va intentar a última hora arribar a un acord per evitar trepitjar els jutjats, però el club s’hi va negar.

Ara, la Cope i el periodista han emès un comunicat on asseguren que la informació feta pública al març “ha resultat ser no veraç i provinent d’una font no contrastada”. Inicialment, Alcalá havia dit que la seva font era algú del Reial Madrid, tot i que el club blanc ho va negar.

L’emissora reconeix que “ha existit una intromissió il·legítima al dret de l’honor” del Barça i s’avé a pagar els 200.000 euros amb què el Jutjat de Primera Instància número 34 de Barcelona va xifrar els danys causats.

En el seu moment, el Col·legi de Periodistes de Catalunya va recordar que el Codi Deontològic demana “difondre únicament informacions fonamentades, evitant en tot cas afirmacions o dades imprecises i sense base suficient que puguin lesionar o menysprear la dignitat de les persones i provocar dany o descrèdit injustificat a institucions”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram