El Jutjat de Primera Instància número 11 de Barcelona ha desestimat la demanda presentada per Societat Civil Catalana contra el digital directe!cat per un suposat delicte de vulneració al dret a l’honor, pel qual demanava una indemnització de 30.000 euros.

SCC va denunciar l’editora del digital, Catmèdia Global, per l’article Societat Civil Catalana crida al vandalisme contra els símbols independentistes, publicat el 31 de març de 2015. En el text, directe!cat denunciava una campanya per retirar estelades dels carrers a través del blog Dolça Catalunya, on s’instava a facilitar dades i imatges de la presència d’aquestes banderes en espais públics perquè SCC pogués actuar davant la justícia. 

En la demanda, l’entitat unionista acusava el digital de “falta de veracitat” per suposadament acusar-la d’incitació a la violència i vincular-la a Dolça Catalunya. El jutge Juan Ignacio Vaquerizas assenyala que, si bé el plantejament de la notícia “peca de manca de claredat i d’una potser calculada ambigüitat”, la informació publicada s’ha de considerar “essencialment veraç”.

Per altra banda, el magistrat considera que les expressions utilitzades per directe!cat no s’han de considerar com un insult, sinó com “l’exteriorització d’una crítica dura que no excedeix de l’àmbit constitucionalment protegit de la llibertat d’expressió”. La sentència conclou que “es tracta d’opinions que procedeixen d’un diari en posició política diametralment posada a la de la demandada, amb la qual existeix un evident antagonisme i la utilització del qual és previsible”.