La Lliga de Futbol Professional (LFP) ha demanat darrerament al Govern la supressió de la obligació d’emetre un partit en obert a la setmana. Però hi per a l’entitat hi ha altres focus de malestar, com ara l’explotació que fan les televisions dels resums dels partits de futbol.

El president de la LFP, José Luis Astiazarán, assegura que els clubs defensen el dret de les cadenes a oferir resums dels matxs, però de manera “regulada i delimitada”, com a França, Alemanya, Itàlia i Anglaterra. Segons diu en una entrevista a la revista Fútbol Professional, una cosa és informar sobre un esdeveniment i una altra “emparar-se en un dret constitucional per acabar fent un espai d’entreteniment i explotar-lo comercialment”.

Així, la LFP reclamen al Govern espanyol que limiti als informatius i amb un temps màxim els resums que emeten gratuïtament les cadenes, i si es volgués anar més enllà, s’hauria de pagar.

“A ningú li entraria al cap”, afirma Astiazarán, que al cinema, el teatre o els concerts, es permetés “entrar lliurement a les càmeres de televisió a llocs d’exhibició, gravessin tota la funció o la sessió i després oferissin un ampli resum que contingués els moments més importants, tot això, a més, amb els seus blocs publicitaris i els seus patrocinadors”. Segons el president de la LFP, es tracta d’un “altre greuge comparatiu que pateix el futbol respecte a altres sectors”.

Font: Servimedia