La Lliga de Futbol Professional ha decidit adoptar noves normes per als professionals de la informació de cara a la represa de la competició amb motiu de la pandèmia del coronavirus. Entre d’altres, les noves mesures impedeixen l’accés dels mitjans gràfics als entrenaments i els partits, i les imatges serien distribuïdes pels clubs i la LFP. A més, s’eliminen les rodes de premsa, la zona mixta o les entrevistes a la llotja.

La Federació de Sindicats de Periodistes considera que el veto d’accés a les instal·lacions i estadis suposa un “greu perjudici” per als professionals, a més d’una “vulneració” del dret a la informació, ja que els mitjans “rebran només allò que interessi a la Lliga i els clubs. En aquest sentit, també denuncia “la complicitat de les empreses de comunicació que han acceptat aquestes normes malgrat degraden la qualitat de la informació que proporcionen a la ciutadania”.

La FeSP afegeix que, a més, la mesura també provoca “un gran dany econòmic” als professionals de la informació a la peça, ja que deixaran de rebre encàrrecs i perdran oportunitats de generar ingressos.

Així doncs, la Federació exigeix a la LFP que modifiqui el protocol i permeti que els informadors puguin accedir a les instal·lacions esportives per treballar, complint amb les mesures de seguretat i protecció establertes per les autoritats sanitàries. També demana al Consell Superior d’Esports, que va donar el vistiplau al protocol, que insti la Lliga a rectificar el document.