La patronal dels clubs de futbol vol que, a mig termini, els programes esportius de televisió paguin drets per emetre les imatges dels partits. “Fins 24 hores després que acabi la jornada de lliga no es poden emetre gols, ni a Tiki-taka, ni a Punto pelota, ni a Estudio Estadio”, assegura a Diario Gol el president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas.

La mesura, doncs, també afectaria espais com Hat-trick Barça o Hat-trick Espanyol, que emeten els gols després dels partits, però en quedarien al marge les seccions d’esports dels informatius, que poden emetre resums que no superin els 90 segons.

Pedrerol ‘al·lucina’

Tebas argumenta que, actualment, algunes televisions paguen a la LFP per la despesa de producció del partit, però no pels drets de les imatges, ja que els drets televisius els cobren els clubs de manera individual. El president de la patronal afegeix que l’emissió de resums dels partits “no és un dret d’informació a l’ús, sinó que ha de tenir un retorn econòmic” si es fa en programes esportius. A més, recalca que la BBC paga més de 100 milions a la Premier League en aquest concepte, i que la televisió alemanya n’abona més de 70 a la Bundesliga.

Segons Diario Gol, el director de Punto Pelota, Josep Pedrerol, s’ha mostrat disconforme amb la intenció de la LFP: “Ja paguem a Mediapro per les imatges, que és qui paga als clubs. I els clubs pertanyen a la Lliga. Volen cobrar dues vegades? Al·lucino”, etziba el periodista català.