El Jutjat Mercantil de Lleida ha autoritzat la venda de les quatre empreses del Grup Dalmau Multimèdia, en concurs de creditors des del març del 2012, a la societat Holder Solutions, formada per un grup d’empresaris lleidatans liderats pel periodista Josep Tarragona.

Segons el titular del Jutjat, la de Holder Solutions ha estat l’única de les tres ofertes interessades en adquirir l’editora del diari La Mañana que havia presentat els avals econòmics i reunia els requisits legals necessaris per concórrer a la subhasta. Les altres dues interessades eren Coromater 2000, de Maria Ángeles Gervilla, propietària d’El Triangle, i l’aragonesa Publigestión de Empresas 2007.

Si la resolució del Jutjat no és recorreguda, l’administrador concursal podrà doncs procedir a la venda de Comunicacions de Ponent; Noves Formes Gràfiques; Diari La Mañana, i Llegeix, Escriu, Escolta Català. La nova propietària, Holder Solutions, està vinculada al grup Tarragona Internacional, el qual compta amb una desena d’empreses de serveis i logística.

El canvi de propietat implicarà una nova reducció de la plantilla, amb una vintena de sortides, quedant-se amb 40 treballadors. En els darrers dos anys, el Grup Dalmau, que acumula un deute d’uns cinc milions d’euros, ja havia retallat la massa salarial acomiadant una trentena de treballadors, la majoria dels més veterans. Ni aquesta mesura ni d’altres per reduir la despesa, però, van poder evitar el concurs de creditors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram