La novena edició dels Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual han guardonat en la categoria de televisió el reportatge Teixint cohesió a Salt, dirigit per Jordi Vilardell, emès al programa Latituds del canal 33. En aquesta modalitat també s’ha atorgat una menció especial a les tertúlies Dones i immigració i Burkini, del programa Ben trobats, de La Xarxa.

Per la seva part, en la categoria de ràdio s’ha distingit el programa Món possible, de Ràdio 4, conduït per Olga Rodríguez; en la de producció audiovisual ha guanyat el documental Quan Lesbos era una porta a l’esperança, dirigit per Josep Ramon Giménez; i en la nova modalitat de web s’ha premiat vinclesdiversitat.org, de l’Institut DiverSitas.

Finalment, el premi a la trajectòria en el foment de la diversitat ha estat per al PEN Català, que enguany celebra el seu 95è aniversari, pel seu programa d’acollida d’escriptors.

Els guardons s’han lliurat aquest dijous al Palau Robert de Barcelona en el marc de les novenes jornades de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual, enguany sota el títol Persones: migrades, refugiades, estrangeres. Quan els mitjans fan la diferència.