Representants de la Mesa sectorial dels mitjans de comunicació de Catalunya es van reunir el passat dijous amb el conseller de la Presidència, Francesc Homs, a qui li van presentar el document Propostes d’actuació davant la crisi del sector de la comunicació fet públic a finals de maig.

Durant la trobada, ambdues parts van analitzar el conjunt de polítiques del Govern en l’àmbit de la comunicació i es van buscar vies de treball que permetin impulsar la cinquantena d’actuacions que proposa el document per combatre la crisi dels mitjans, segons informa amb un comunicat la Direcció General de Comunicació.

Durant la reunió, el Govern i els representants de la Mesa van acordar posar en marxa un equip de treball que permeti fer un seguiment del desplegament legislatiu en aquest àmbit. A més, Homs es va comprometre a explicar properament la gestió del Govern en el sector de la comunicació a les persones que han participat a les diferents comissions que han elaborat les propostes de la Mesa.

A la trobada hi va participar el secretari general de Comunicació, Josep Martí; el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Martí; Francesc Escribano, del clúster de l’Audiovisual; Pau Ayuso, en representació dels sindicats; Fèlix Noguera, representant del sector empresarial i de la TDT local, i els coordinadors del document Toni Sellas i Joan Barrera.

Reunió amb Felip Puig

La trobada amb el conseller de la Presidència és la primera que la Mesa té previst fer amb responsables de l’Administració catalana. En concret, està pendent una reunió amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per abordar, entre altres qüestions de l’àmbit laboral, la creació d’un epígraf específic per part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que englobi als professionals de la comunicació.

També es preveu una trobada amb el secretari general d’Universitats, Antoni Castellà, per analitzar l’oferta universitària d’estudis de comunicació; els ajustos que serien necessaris per ajustar l’oferta a les necessitats del sector; la relació entre universitat i empresa, i el sistema de pràctiques, entre altres propostes en aquest àmbit incloses en el document.

Un altre aspecte que es pretén abordar amb el Departament d’Ensenyament és el foment de la premsa, entre altres mitjans de comunicació, a les escoles i els instituts.