El magazín digital La Mira impulsa el Premi Miravisions de Fotoperiodisme, el primer d’aquestes característiques a Catalunya, amb l’objectiu de posar en valor la professió i la imatge com a element essencial per explicar realitats complexes.

En la seva primera edició es reconeixeran els treballs fotogràfics publicats en mitjans de comunicació o agències de notícies de l’àmbit territorial dels Països Catalans que millor defineixin l’any 2020. S’atorgarà un primer premi de 2.500 euros, un segon de 1.000, i un tercer de 500 euros.

A més, el Premi Miravisions compta amb una categoria dirigida a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació catalanes amb la voluntat d’apostar pel futur del fotoperiodisme.

El període per presentar propostes és del 31 de maig al 28 de juny. Els treballs s’han d’haver publicat, realitzat o difós entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2020. Cada autor pot presentar un màxim de tres treballs, amb un topall de 15 fotografies per a cadascun.

El lliurament de premis i l’exposició dels treballs guardonats tindran lloc en la segona edició de les jornades Miravisions sobre fotoperiodisme, que tindran lloc a Juneda del 24 al 26 de setembre, creixent d’un a tres dies.