Diverses que treballaven per a la Radiotelevisió Pública Valenciana (RTVV) darrerament s’han vist obligades a tancar per l’endarreriment en el pagament dels seus serveis (amb una mitjana de 600 dies). Destaquen els casos d’empreses com Conta Conta, Indigo Media i Doble Banda, entre d’altres.

Així ho denuncia el vicepresident de RTVV, José Ignacio Pastor, qui considera que la mala gestió de l’actual cúpula directiva de l’ens genera una greu amenaça a l’ocupació i l’economia valenciana, especialment pel que fa al sector audiovisual, ja que els seus proveïdors s’han vist abocats a la suspensió de serveis i subministraments i alguns, directament, al tancament.

Per a Pastor, RTVV “ha passat de ser el motor de l’audiovisual, a ser-ne el botxí”. La problemàtica no afecta només a productores, sinó també, per exemple, a l’empresa que presta els serveis de seguretat. Aquesta empresa ha comunicat la suspensió dels serveis que presta, una decisió que afecta a una plantilla d’unes cinquanta persones. El deute de RTVV amb l’empresa pujaria a 3,1 milions d’euros, i no existeix cap compromís de RTVV de saldar-lo.

Per tot, José Ignacio Pastor, vicepresident del Consell d’Administració de RTVV, demana a la direcció de l’ens que no continuï generant més problemes ni impulsant la fallida econòmica del de la Generalitat valenciana. Pastor demana que es garanteixi l’estabilitat econòmica del Govern valencià i que s’apliquin les mesures que recomana la Sindicatura de Comptes.