Aquest dijous s’ha fet efectiu el traspàs de poders i càrrecs entre la nova junta de govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’antecessora.

La candidatura Som periodisme, encapçalada pel degà Joan Maria Morros, va ser proclamada el 28 de març al ser l’única que s’havia presentat a les eleccions.

En el nou mandat, dels 27 membres que formen art de la nova junta, deu repeteixen i 17 són noves incorporacions.

Els vicedegans de la nova junta del Col·legi (i presidents de les sis demarcacions) són Núria de José (Barcelona), Jordi Grau (Girona), Esteve Giralt (Tarragona), Laura Alcalde (Lleida), Mar Martí (Catalunya Central) i Josep Baubí (Terres de l’Ebre).

La junta la completen el secretari Xavier Vilà; el tresorer Jordi Joan Català, i els vocals Maria José Recoder, Jordi Margarit, Cristina Calderer, Abraham Orriols, Pipo Serrano, Nil Via, Gemma Sánchez, Enric Sierra, Laura Saula, Magda Gregori, Cristina Salvador, Ester Medico, Susanna Quintana, Rosa Gil, Marta Bonillo, David Oliete, Montse Palau i Eduard Font.

Aquest dijous també ha quedat constituïda la comissió permanent del Col·legi de Periodistes, formada pel degà, els presidents de les sis demarcacions, el secretari i el tresorer.