El col·lectiu SomAtents s’ha transformat en una nova revista digital, Deriva. El nou mitjà es presenta com un magazín de periodisme narratiu i multimèdia que gira al voltant de tres eixos principals: identitats, poder i treball.

Deriva està impulsada per periodistes, fotògrafs, documentalistes, comunicadors i docents procedents de SomAtents amb la voluntat de crear un projecte independent i horitzontal.

“Hem decidit fer aquest pas endavant perquè, després de més de 7 anys, tant nosaltres com el context social i polític hem canviat. Per aquesta raó, impulsem un nou mitjà que abordi els dubtes que ens travessen a diari”, argumenten.

Coincidint amb el llançament del portal, dissabte la revista celebra una jornada a la Nau Bostik de 12 a 22 h per “reflexionar al voltant dels dubtes contemporanis que ens travessen sobre identitats, poder i treball”. La #JornadaDeriva ha programat entrevistes en directe, conferències, diàlegs i actuacions, amb la participació de diversos col·lectius, professionals i artistes.