El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la proposta de la mesa d’avaluació del concurs per atorgar sis noves llicències de TDT en obert d’àmbit estatal, la qual ja va es va fer pública fa dues setmanes.

Així doncs, s’han confirmat els tres canals en alta definició per a Real Madrid TV, Atresmedia i Mediaset, i els tres estàndard per a Central Broadcaster Media (del grup Secuoya), Radio Blanca (Kiss FM) i 13tv.

Ara, les adjudicatàries tenen un termini màxim de sis mesos per començar a emetre. Per rebre’ls, els usuaris només hauran de sintonitzar-los al seu aparell de televisor sense necessitat de fer cap actuació addicional, segons el Ministeri d’Indústria.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el titular d’Indústira, José Manuel Soria, ha defensat que les condicions del procés han estat les mateixes per a totes les operadores i que s’han valorat les ofertes amb als mateixos criteris. “La discrecionalitat en aquest tipus de concursos és propera a zero, per no dir pràcticament zero”, ha reblat.

Per atorgar els canals estàndard, s’han valorat fundamentalment els aspectes relatius a la “millora del pluralisme i de l’expressió lliure d’idees i corrents d’opinió”, mentre que per als d’alta de definició s’ha valorat l’oferta d’una programació amb continguts “d’alta qualitat d’imatge i so” i de “serveis innovadors”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram