El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull aquest divendres al matí la dotzena edició de la Jornada de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual del CAC, que se celebra sota el títol Dones i diversitat a l’audiovisual, amb l’objectiu de reflexionar sobre les accions per fomentar la diversitat amb perspectiva de gènere.

Així doncs, la jornada vol visibilitzar tant les aportacions de les dones a la diversitat com les bones pràctiques que estan contribuint al fet que la perspectiva de gènere estigui present en les produccions audiovisuals que fomenten la diversitat cultural.

La conferència inaugural és Barrionalismos. No es sobre el barrio, sino desde él (10 h), a càrrec de la periodista i escriptora Lucía Mbomío, reportera a Aquí la Tierra, de La 1, col·laboradora d’El País amb la columna Barrionalismos a El País, a més de Pikara, Afroféminas i Ctxt.

Posteriorment tindrà lloc la taula rodona Dones negres a l’audiovisual: del reflex a l’autorepresentació (11.30 h), amb la participació de l’actriu i directora Adeline Flaun, dels col·lectius Tinta Negra i Dones i Cultura; la realitzadora de cinema Sally Fenaux, del Grup de Treball de Diversitat de Dones Visuals; Basha Changuerra, delegada a Catalunya d’Afroféminas, i Iolanda Tortajada, professora del Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili.

Finalment, hi haurà l’acte de lliurament de l’onzena edició dels Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual (13 h) a aquells programes, produccions o iniciatives que reflecteixen millor la diversitat cultural.