El PP va cessar aquest dimecres els tres representants al consell d’administració de Badalona Comunicació proposats per PSC, CiU i ICV-EUiA, i en va nomenar tres de nous, de manera que l’empresa municipal queda únicament sota el control dels membres a proposta dels populars. Per als tres partits de l’oposició, la mesura és una “agressió” a la pluralitat política que mostra la “pitjor cara” del govern de Xavier García Albiol.

“És un error polític gravíssim, que es girarà en contra del propi govern i que demostra una notable falta d’intel·ligència política”, asseguren PSC, CiU i ICV-EUiA en un comunicat conjunt.

Amb tot, els tres grups treballen amb el convenciment que la destitució dels membres del consell d’administració serà temporal, ja que el govern ha de convocar una nova junta general de Badalona Comunicació, formada pels regidors municipals, on el PP està en minoria.

Origen dels fets

L’origen de la mesura es remunta a finals d’octubre, en la cloenda de la 40a edició del Filmets Badalona Film Festival, quan el conseller delegat de Badalona Comunicació, Albert Fernández Saltiveri, va prohibir la interpretació de L’estaca per part dels músics del certamen. Un informe de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) que evidenciava la ingerència de Saltiveri, va acabar d’esperonar PSC, CiU i ICV-EUiA a forçar-ne el relleu.

Així, divendres passat, van sol·licitar conjuntament una junta general extraordinària (on els tres grups sumen majoria) per fer fora Fernández Saltiveri del consell d’administració de Badalona Comunicació i nomenar en el seu lloc Josep Viñeta Balsells, periodista que ha estat conseller de la CCMA i director de relacions institucionals i d’acció local de la XAL.

Albiol va convocar la junta extraordinària per aquest dimecres, però sense que en l’ordre del dia hi constés la petició de relleu del conseller delegat, per la qual cosa els tres partits de l’oposició es van plantar. Aprofitant la seva absència, el PP va destituir els tres membres del consell d’administració proposats per PSC, CiU i ICV-EUiA, i en va nomenar tres de nous, amb l’argument de garantir l’estabilitat de Badalona Comunicació.

El PP defensa que la iniciativa per substituir Saltiveri no s’ajusta als estatuts de Badalona Comunicació, els quals indiquen que els membres del consell d’administració els nomena l’alcalde. Els partits opositors, en canvi, branden la llei de societats anònimes, que remarquen és de rang superior. 

Amb tot, si es tirava endavant el cessament de Saltiveri i el nomenament de Viñeta, els membres del consell d’administració de Badalona Comunicació proposats pel PP serien tres de set, quedant en minoria. Ara, però, amb la jugada d’Albiol, ho són tots set.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram