El conflicte laboral a betevé s’enquista. El comitè d’empresa ha refusat “l’amenaça d’acomiadaments imminents” després que la plantilla no hagi acceptat una proposta de la direcció que suposava una reducció de poder adquisitiu i de condicions laborals. Davant d’aquest rebuig, la direcció del mitjà continua amb el pla de xoc impulsat per la seva “crítica” situació econòmica, iniciat al juliol amb nou treballadors acomiadats.

La representació laboral exigeix que s’aturi qualsevol procediment d’acomiadament o reestructuració de la plantilla, i que es continuï negociant un conveni que reguli la seva activitat com a mitjà públic “en unes condicions justes, sense rebaixes salarials ni retallades de drets laborals”. Així, insta l’Ajuntament de Barcelona a trobar una solució a la situació actual de betevé “sense el perjudici directe a les condicions laborals” de la plantilla.

Reclama destitucions

A més, el comitè d’empresa reclamat de nou el cessament del director de betevé, Sergi Vicente, i de la directora de recursos, Carme Ponte, per la seva “nefasta gestió i incapacitat de negociació en tot aquest procés”.

Igualment, demana la destitució dels membres del consell d’administració Susana Alcaide, Josep Maria Carbonell, Francesc Orteu, Álex Sàlmon i Xavier Vidal, als quals acusa de decidir “des de l’ombra el futur de 244 treballadors sense conèixer les necessitats reals del mitjà ni seure a la mesa de negociació”.

El comitè recorda totes les resolucions judicials per les demandes de “cessió il·legal” quan el servei estava externalitzat (les primeres van ser el 2014) han estat favorables als treballadors. “El que la justícia va dictaminar en diverses sentències fermes, ara es vol revertir a cop d’acomiadaments”, denuncia.

“Comprovada la solvència de l’Ajuntament de Barcelona, aquest pla de xoc de la direcció de betevé en forma d’acomiadaments i retallades socials només obeeix a la venjança de la directiva vers els treballadors demandants”, etziba.

Amb tot, el comitè espera que el conflicte es resolgui “d’una manera pactada sense eternitzar el procés per via judicial”.

El comitè d’empresa de betevé atribueix la crisi a la direcció i en reclama la destitució
betevé activa un pla de xoc per evitar la fallida que arrenca amb 9 acomiadaments