L’assemblea de treballadors de La Xarxa ha donat el seu vistiplau, amb més d’un 90% dels vots, al preacord de conveni col·lectiu assolit pel comitè d’empresa i la direcció aquesta setmana. Amb la seva aprovació, s’atura l’amenaça de l’ERO per al 37,5% de la plantilla.

A més, després que dimecres l’empresa acomiadés 15 persones (un dia després de tancar el preacord de conveni amb el comitè), la direcció s’ha compromès per escrit a no fer fora més treballadors per causes econòmiques, organitzatives o productives en els propers dos anys.

Retallada salarial del 5%

El conveni regula en un marc únic les relacions amb els treballadors, que fins ara tenien condicions laborals i econòmiques diferents segons provinguessin de l’XTVL, COMRàdio o les empreses subcontractades (recentment en va internalitzar 84).

Així doncs, el conveni aprovat implica una rebaixa salarial del 5% de mitjana, la qual no és lineal, ja que la retallada depèn de la procedència laboral. De fet, el nou marc únic fa que alguns treballadors (principalment els que venien de subcontractacions, els més precaris) fins i tot vegin incrementat el seu sou lleugerament.