L’assemblea de treballadors de l’Agència Catalana de Notícies ha aprovat el preacord pel conveni col·lectiu assolit pel comitè d’empresa i la direcció. En la consulta, el text ha rebut 49 vots a favor (79%), 9 en contra (14,5%) i 4 en blanc (6,5%), amb una participació del 91,2% de la plantilla. Amb aquesta votació es dona per tancat un procés de negociació endegat el 2019 entre els representants laborals i l’empresa.

Aquest és el primer conveni col·lectiu propi en els més de 20 anys de vida de l’ACN, ja que fins ara s’emparava en el d’oficines i despatxos amb acords privats puntuals.

La seva aprovació suposa que es reconegui laboralment l’ACN com una empresa pública més de la Generalitat, s’apliqui la jornada laboral setmanal de 37,5 hores, i es consolidin les condicions laborals de la plantilla.

Amb tot, els representants laborals consideren que el conveni validat “és de transició i un primer pas per regularitzar la situació de l’empresa”. Així, a partir de 2024 preveuen iniciar converses amb la direcció per pactar un nou text que incorpori noves millores per als professionals.

El director Marc Colomer assenyala que, amb l’aprovació del conveni, l’ACN “fa una primera passa transcendent per superar una situació anòmala, i s’obre la porta a seguir millorant en la qualitat del treball a l’Agència pública de notícies de Catalunya”.