A diferència dels treballadors de Catalunya Ràdio, els de TV3 han donat el vistiplau perquè el comitè d’empresa ratifiqui el principi d’acord al qual va arribar amb la direcció. En total han votat 1.207 persones (un 58,37% de la plantilla), de les quals 956 (el 79,19%) ho ha fet a favor i 119 (el 9,87%) en contra. A més hi ha hagut 128 vots en blanc (10,61%) i 4 nuls (0,33%).

El referèndum de la plantilla, però, ha estat precedit per una carta dels afectats per l’ERO (els majors de 57 anys) on, “a contracor i com a mal menor”, donaven el vistiplau al preacord assolit pels representants dels treballadors amb l’empresa.

Les “víctimes” de la batalla

A la butlleta del vot, aquest grup de treballadors denunciava la “injustícia” de l’ERO i la “falta de sensibilitat social” de la direcció. “Reiterem que el govern, la direcció de la CCMA i PwC s’han inventat unes causes inexistents per exterminar els treballadors de més edat, amb més experiència professional i amb més antiguitat a la casa. Un fet que, sens dubte, vol ser l’inici del desmantellament del servei públic i d’èxit que representa TV3”, asseguren al text, on es presenten com a “orgulloses víctimes” de la “batalla” lliurada.

“Companys i companyes, amics i amigues: marxarem; vosaltres hi quedareu i estarem al vostre costat. Defenseu-vos, resistiu, feu fora aquests botiflers que ni estimen aquesta empresa ni coneixen el tremp dels seus treballadors”, clou la missiva dels majors de 57 anys.

Condicions de l’ERO

El preacord preveu la sortida de 205 treballadors en lloc dels 249 inicials. Els afectats principalment seran els treballadors que tinguin 61 anys o més i que els facin els propers quatre anys, als quals aniran acomiadant progressivament. Aquests tindran una indemnització de 20 dies per any treballat amb un topall d’un any, a més de quatre mesos i mig de permís de permís retribuït, un complement del subsidi d’atur fins al 100% del sou els 6 primers mesos, i 2.000 euros nets de borsa de formació.

A més, també es permetran les baixes voluntàries amb indemnitzacions de 20 dies per any treballat i un màxim de 12 mesos, a banda d’un permís retribuït de quatre mesos lligat a l’antiguitat, sempre i quan es presentin abans del 10 d’agost. Cada voluntari que es presenti substituirà una baixa forçosa, mantenint la xifra màxima en 205 acomiadaments.

Per la seva part, la direcció de la CCMA es compromet a no presentar cap ERO en dos anys.