A mitjan gener, la CCMA va rescindir el contracte amb les productores que realitzaven les tasques de producció a les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona, les quals han estat assumides per la plantilla de TV3. Aleshores es va assegurar que mantindria les delegacions que no podia cobrir amb recursos propis: les de les Terres de l’Ebre, el Pallars, Pirineus (Andorra, Alt Urgell i Cerdanya) i Perpinyà.

Un mes i mig després, però, la Corporació ha canviat de parer i ha decidit tancar-les i rescindir els contractes amb productores i col·laboradors d’aquestes corresponsalies. Les seves tasques també les assumiran els equips de producció de TV3, que hauran de tornar a reorganitzar-se perquè Girona, Lleida i Tarragona cobreixin unes delegacions que tancaran a finals de març.

El comitè d’empresa considera que es tracta d’una mesura “absolutament injusta” i retreu que prescindeixi d’unes productores que al gener no eren substituïbles pel seu arrelament i coneixement dels territoris respectius.

Entre els afectats hi ha periodistes que són la imatge de TV3 a la seva zona des de fa molts anys, com Pere Codonyan a Perpinyà, Eva Clausó al Pirineu, o Sònia Castelló a les Terres de l’Ebre. En total perdran la feina una desena de persones entre periodistes i càmeres.

Repercussió en l’oferta informativa

“El funcionament d’aquestes corresponsalies exigeix dedicació i disponibilitat plenes de cara a l’empresa i en canvi no genera cap dret, i deixa en la més absoluta indefensió els treballadors als quals s’ha obligat a fer-se autònoms i en règim mercantil”, expliquen els sindicats sobre un sistema que consideren que “no és l’adequat” per aquest tipus de treballs.

A més, asseguren que la mesura també repercutirà en la qualitat i l’oferta dels serveis informatius, així com en un dels “valors bàsics” de TV3, com és la cobertura de tot el territori i la informació de proximitat.

El comitè ja ha demanat una reunió “urgent” amb la direcció de la Corporació, la qual es produirà la propera setmana, perquè expliqui “el sentit i l’oportunitat” de la mesura, així com el grau d’estalvi que pot suposar, sobretot “en relació al perjudici que ocasionarà a l’oferta informativa”.

La reestructuració anunciada al gener, la CCMA va assegurar que suposava un estalvi de gairebé 1,1 milions d’euros anuals, però d’aquesta segona fase se’n desconeixen les xifres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram