La Plataforma per a l’Educació Mediàtica (PEM) impulsada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya organitza la jornada Desinformació i intel·ligència artificial el dijous 24 d’octubre, a la Biblioteca Montserrat Abelló de Barcelona.

L’activitat s’emmarca en la Setmana Mundial de l’Alfabetització Mediàtica i Informacional de la UNESCO, que se celebra del 24 al 31 d’octubre, i que té per objectiu promoure l’alfabetització mediàtica, fomentar el pensament crític i lluitar contra la desinformació.

L’obertura de la jornada (9.30 h) anirà a càrrec de Laura Pinyol, presidenta de la PEC; Xevi Xirgo, president del CAC, i Ferran Burguillos, gerent de Biblioteques de Barcelona. A continuació tindrà lloc la conferència que li dona nom, Desinformació i intel·ligència artificial (10 h), a càrrec de Sara Suárez-Gonzalo, professora lectora dels estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació i investigadora de la Universitat Oberta de Catalunya.

Posteriorment i haurà la taula rodona Desinformació i ciutadania (11.45 h), amb la participació de Xavier Ramon, professor i investigador del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra; Susana Pérez-Soler, periodista i professora de Comunicació Digital de la Universitat Ramon Llull; Francesc Xavier González, president del Col·legi de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya; Cristina Pulido, professora i membre del Gabinet de Comunicació i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Simona Levi, activista digital i impulsora d’Xnet.

A la tarda, diversos professionals presentaran experiències sobre desinformació i intel·ligència artificial (15.30 h): Marc Masip (Verificat); Roger Cuartielles (Learn to Check); Carlos Baraibar (3Cat); Montserrat Rigall (RTVE), i Olga Garcia (Col·legi de Periodistes).

Les conclusions de la jornada (17.45 h) aniran a càrrec de Maria José Recoder, coordinadora del grup de treball de desinformació de la Plataforma per a l’Educació Mediàtica.

La jornada és oberta al públic, prèvia inscripció i també es podrà seguir per estríming des del canal del CAC a YouTube.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram