El 2020, les publicacions adherides a l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal van registrar una audiència de 763.820 lectors diaris, un increment del 0,8% respecte de 2019. Així ho indica l’estudi d’audiència realitzat per tercer any consecutiu l’empresa Audimèdia per a la certificadora de mitjans Infortécnica. El treball conclou que, malgrat la complicada conjuntura derivada de la pandèmia de la Covid-19, es manté “inalterable” l’audiència potencial de la premsa comarcal.

“Aquesta xifra parla de la bona salut de la premsa comarcal i la seva resistència davant l’adversitat en haver-se sabut adaptar a la complicada conjuntura econòmica i social, així com haver sabut seguir connectant amb els interessos i necessitats del seu públic potencial”, destaca l’ACPC.

De l’estudi també es desprèn que els mitjans de l’ACPC són el principal canal d’informació per part de la ciutadania per saber què succeeix al seu entorn immediat, per davant de la ràdio o les xarxes socials. “Una dada que parla de la credibilitat dels mitjans de Premsa Comarcal”, subratlla.

Respecte als interessos temàtics, al 24,5% de lectors de premsa comarcal els interessen les notícies d’actualitat, al 21,7% la informació municipal, al 20,5% la informació comarcal, al 9,4% la política, al 8,9% la cultura, i al 8,3% els esports.

Per altra banda, l’estudi d’Audimèdia indica que el 42% dels lectors en format paper llegeix la publicació a casa, el 35% al bar, l’11% a la feina, i el 12% en altres llocs.

Pel que fa a l’accés de les edicions digitals, el 53% de lectors ho fa a través d’un smartphone, el 33% des del PC, i el 13% des d’una tauleta.

L’estudi ha estat realitzat a partir de 40.000 entrevistes telefòniques assistides per ordinador a majors de 15 anys residents a totes les comarques de Catalunya. També s’han analitzat 65 publicacions de periodicitat diària, bisetmanal, setmanal, quinzenal i mensual, tant en format paper com digital.