Aquest divendres a la tarda agents de paisà de la Guàrdia Civil s’han presentat gairebé simultàniament a la redacció d’El Punt Avui a Barcelona i a la de VilaWeb, lliurant una notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on es demana que s’abstinguin d’inserir publicitat o propaganda sobre el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

El document adverteix de les “responsabilitats penals” en què poden incórrer els mitjans si no en fan cas. Posteriorment, la Guàrdia Civil també ha deixat notificacions Racó Català, ElNacional.cat i NacióDigital. En aquest últim cas ha identificat els periodistes que hi havia a la redacció. 

Les visites de la Guàrdia Civil han provocat la reacció del Col·legi de Periodistes de Catalunya: “Prou coaccions als mitjans de comunicació. Volem garanties per la llibertat d’informació i respecte per a la feina dels i les periodistes”, ha reclamat via Twitter.

La setmana passada, la Fiscalia Superior de Catalunya va sol·licitar al TSJC que es dirigís d’ofici als directors de “tots” els mitjans de comunicació públics o privats amb seu a Catalunya apercebent-los per “impedir la inserció de qualsevol tipus de publicitat institucional o propaganda” sobre el referèndum.

Aquest dijous, la TSJC va demanar a la Guàrdia Civil que informés “el més aviat possible” de quins mitjans de comunicació amb seu a Catalunya havien inserit “qualsevol tipus de publicitat institucional o propaganda” sobre la convocatòria del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre (a excepció de TV3 i Catalunya Ràdio, ja advertides pel Tribunal Constitucional).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram