TVE Catalunya presenta poques novetats per a la nova temporada. La principal és la sèrie Bany compartit, la primera ficció en català produïda per la cadena pública estatal en els darrers 20 anys.

Bany compartit s’estrena el proper dissabte, a les 15.05 h, a La 2. Es tracta d’una sitcom formada de 13 capítols, dirigida per  Carol Rodríguez i Áurea Martínez; protagonitzada per Sofia Coll, Núria Montes, Paula del Río i Laura Porta, i coproduïda per TVE, Visiona TV i Balance TV.

La nova sèrie mostra les vivències de quatre noies estudiants (una valenciana, una catalana, una mallorquina i una alemanya) molt diferents a través de l’únic bany del pis que comparteixen a Barcelona.

En la presentació de la temporada, la directora de programes de TVE Catalunya, Anna Cler, ha recalcat la importància de a tornada de la ficció en català, i també que Bany compartit sigui una sèrie creada i produïda per un equip on predominen les dones.

L’altra novetat de la nova temporada de TVE Catalunya és la nova etapa del programa cultural Punts de vista, presentat per Tània Sàrrias, que a partir del 10 d’octubre (18 h) canviarà el format i allargarà la seva durada de 25 a 55 minuts. L’espai es presenta com una finestra que vol oferir una visió en 360 graus de l’actualitat cultural del país.

Novetats de Ràdio 4

La nova temporada de Ràdio 4 presenta força més novetats que la televisió. La principal, anunciada al juliol, és la secció Un cafè d’idees amb Gemma Nierga, a El matí de Ràdio 4, on la periodista conversarà amb polítics, empresaris i científics.

A més, l’emissora estrena el programa En directe a Ràdio 4 (d’11 a 13 h), que abordarà problemes quotidians amb les periodistes Olga Rodríguez, Gemma Esteve i Lorena Amo. Un altre novetat de la graella entre setmana és el programa musical Zona zero (de 23 a 1 h), conduït per Laura González.

Els caps de setmana destaca l’estrena del programa Plurals i singulars a Ràdio 4 (diumenges, 21-22 h), amb Quim Esteban, el qual reflectirà les reivindicacions del col·lectiu LGTBI.

Altres novetats a Ràdio 4 són Un món d’ombres (divendres, 23 h), programa dedicat a la novel·la negra presentat per Aureli de Luna, i Onada feminista (dissabtes, 23 h), en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, que plasmarà els treballs dels alumnes.