La direcció de La Razón va acomiadar divendres de manera fulminant la periodista Esther L. Palomera, que des del 2000 era cronista parlamentària i adjunta a la direcció del diari, on treballava des de aquest es va crear, el 1998. El comitè d’empresa ha fet pública la seva “indignació” per la mesura.

Malgrat el director de La Razón, Francisco Marhuenda, assegura que la seva sortida és una “qüestió organitzativa”, el comitè assenyala que la periodista ha estat acomiadada per “la freqüència amb què Palomera expressa opinions polítiques pròpies en les tertúlies en què participa”, les quals no amaguen les crítiques al Govern espanyol i difereixen de la línia editorial de la capçalera de Planeta. Per als representants dels treballadors, la seva sortida “només pot danyar la marca de La Razón i empobrir el diari”.

El comitè d’empresa que amb aquest acomiadament, com amb el de Luis Buxeres de la delegació de Barcelona del passat desembre, l’empresa “ha tornat a vulnerar” l’acord de retallada sindical de febrer del 2013 pel qual es comprometia a mantenir els llocs de treball.

La periodista incomodava el PP

Esther Palomera, habitual d’espais com Al rojo vivo, de La Sexta; El programa de Ana Rosa, de Telecinco, o La Mañana de la Cope, s’ha mostrat crítica amb el Govern amb temes com la corrupció o la reforma de la Llei de l’avortament. Tal com recorda eldiario.es, les seves preguntes recentment havien incomodat Ignacio González, president de la Comunitat de Madrid, i María Dolores de Cospedal, secretària general del PP.

El malestar del PP amb les opinions de Palomera, però, no és nou, i ja es produïa amb les seves intervencions a Los desayunos de TVE quan la conductora era Ana Pastor.