L’editora de La Razón ha posat en marxa un pla de baixes incentivades per fer front a l’impacte econòmic provocat per la pandèmia de la Covid-19. En concret, l’empresa ha plantejat la sortida d’un màxim de 15 persones amb una indemnització de 27 dies de salari per any treballat amb un topall de 16 mensualitats. S’hi poden acollir treballadors de qualsevol categoria sense que possibilitat de veto. El termini per apuntar-s’hi finalitza el 31 de desembre.

La Razón no ha aplicat cap expedient de regulació temporal d’ocupació durant la crisi sanitària, a diferència de la majoria de grans capçaleres. Amb tot, els sindicats recorden que en els dos darrers anys sí hi ha hagut retallades salarials i acomiadaments.

En concret, el 2018 la direcció de La Razón i el comitè d’empresa van acordar una reducció dels salaris que continua vigent. A finals de 2019 va aplicar un pla de baixes incentivades pel qual va haver-hi quatre sortides (i se’n van vetar unes altres tres). I el juliol passat l’editora va acomiadar quatre treballadors.