La matinada del 30 al 31 de gener, a les 3 h, les freqüències per on emeten habitualment TV3, Super3/33, 324 i Esport3 s’apagaran definitivament a causa del procés d’alliberament de l’espai radioelèctric en favor de les operadores de telecomunicacions per a la xarxa 4G. El Pla Tècnic de la TDT aprovat pel Govern espanyol obliga a suprimir un dels dos múltiplexs de la CCMA, concretament el de les freqüències esmentades.

A les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona, els canals afectats ja es poden sintonitzar en la nova ubicació (als televisors apareix el nom de la cadena amb la paraula definitiu), que és el segon MUX de la Corporació, on emetia TV3HD. Per la seva part, el canal en alta definició des de finals del mes passat ja es troba al múltiplex de Godó en el lloc de Bom TV, que va deixar d’emetre el 15 de desembre, arran de l’acord assolit entre la CCMA i el grup privat.

Si després d’haver resintonitzat els aparells de televisió no apareixen els canals de TVC amb el definitiu, cal contactar amb un instal·lador de telecomunicacions registrat per adaptar l’antena.

A Girona les noves freqüències no estaran disponibles fins al 31

En el cas de la demarcació de Girona, per “raons tècniques alienes” a TV3 i “a causa” del desplegament del Pla Tècnic, la resintinotizació no es podrà fer abans de l’apagada de les freqüències antigues, sinó el mateix 31 de gener.

A banda, amb la nova ubicació dels canals de TVC, els telespectadors gironins que havien deixat de rebre el senyal de la desconnexió territorial del Telenotícies comarques, el recuperaran a partir del 31 de gener.

Amb l’apagada per a finals de mes, la CCMA renuncia a emetre simultàniament en les noves i antigues freqüències fins a esgotar el termini del procés de reantenització, que és el 31 de març, després que el Ministeri d’Indústria es veiés obligat a allargar-lo en tres mesos.

Per tal de facilitar informació sobre la resintonització i resoldre dubtes o incidències tècniques, s’ha posat en marxa un portal específic: www.tv3.cat/resintonitza

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram